Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко разход дават вашите 155-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• днес си засякох разхода в зимни условия и следните обстоятелства пълен пълен при пробег280км магистрала +270км градско в Пловдив предимно в задръстване и пиков час (до работата и обратно)равносметката е 9,8 среден разход,което ми се струва добре за двулитров мотор при температури около нулата .Другото интересно нещо е че направих през януари 2000 км пробег по не изчистените от сняг и лед улици без никакви забележки с лятни гуми .Гумите са на 5000 км
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• и моита толко горе долу
      AlFa RoMeO 155 1.8 twin spark 16v

Comment

• Първоначално публикувано от XaBu4ko
        Аз да се оплача оня ден стрелката на бянзина щеше да скочи и да ме пребие та шела беше най-близко. Налях и 100кинта в-пауър и буквално спря....... кат е студена една такава хълца абе мани..... и кат гледам стрелката разхода отива 16-17 !?!?!?! аз мога ли да им *** м*****а
        Иди веднага и сипи поне 10 литра супер 100 от някоя хубава бензиностанция.

Бях писал по напред и аз се излъгах сега непомня 50 или 70лв бяха обикновен 95 от шел. Още след излизането от бензиностанцията умря и разхода беше доста голям (по стрелка) Заредих 15 литра супер 100 и се оправи и нормализира горенето. Имай в предвид че има моменти от скалата в които спада много бързо. Примерно от 1/2 до 1/4 е 10 литра не 15 както е по сметки.(поне при мен)

И така.

Поздрави

п.п. Нещо ми се бъгна резервата. Милиметър преди стрелката да опре в 0 лата светва резервата. Преди светваше на 1/4 (15-20 литра) сега нз..
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

• От една година карам Алфа 155 1.8 на 85 хил. и ми харчи 12 газ и незнам колко бензин,какволи не правих не можах да е лваля под този разход и да си ходи както и на бензин.Купих и на сина си Алфа но само че 156 пак 1,8 но неговата харчи 8...9 газ ,уредбите са опсолютно еднакви,аз сам си ги слагал , агрегатите работят задоволително (няма разлика бензин-газ) ,а защо е такава разликата нямам обяснение .Ако някои може да ми каже колко трябва да харчи 155 с 1,8 агрегат на бензин това чудо на техниката
          Аlfa Romeo 155 1,8i TS
          Alfa Romeo 156 1,8i TS
          Краси Сашков

Comment

• леко каране 10-12 на рьчка максимум 16 ама моята е нова и незнам 6тото сам сменил си4ко по4ти по двигатела преди 1 месец

Comment

• Krasi Sashkov

погледни този линк

http://www.spritmonitor.de/en/detail/169324.html

Или нещо не е наред при теб или ти е много тежък десния крак
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• разход 155

Има голямо значение,дали колата се кара само на малко разстояние и двигателя не може да достигне оптимална раб.температура и от там идва и високия разход.Бензина ни също и той не е като в Германия и др.Някой замислял ли се е дали у нас 95 отговаря наистина на 95.След това задръстванията по светофарите-полицаите от караулките по някога май прекаляват с превключването на светофарите. И не на последно място изправноста на зап.с-ма|свещи,ламбда сонда\стила на каране....всички тези фактори определят разхода на гориво,което за съжаление все повече поскъпва.....100$\barel А за 1.8 8в миксирания разход го дават 8.5 по каталог.
                sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo

Comment

• няма такова нещо като 8,5 тя моита е малко подобрявана ама па да качи толко много под 10 не моеш да свалиш не знам от стария двигател е само блока

Comment

• освен бате венци тои е изклу4ение

Comment

• Първоначално публикувано от Abizianata
                      освен бате венци тои е изклу4ение

Преди седмица баща ми взе Алфата да ходи до София.
                      Стрелката беше опрала в 0лата и тъкмо беше започнала да ми свети резервата постоянно. Сипал за 50лв (25литра). И като се върна беше минал 250км аз покарах още 20-30км и пак утиде на старото положение.

Значи Магистрала каране 100-120км/ч Пазарджик -София, София-Пазарджик другото е градско и даде среден разход малко над 9литра.(9.2)

Показанията на бензиномера ги гледам сутрин в гаража, като всеки път спирам по един и същ начин.
                      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

• Бензиномера е един от НАЙ-ТОЧНИТЕ уреди в тази кола.
                        От мен да го знаете.И всички приказки от рода сипах за 15 лева или за 30 и карах еди колко си километра са бошлаф. По тази система може да се засече разход само за много километри поне 3-4 хиляди, за да сработи статистиката все пак.

Ако искате да засечете колко ТОЧНО гори колата се пълни само до ГОРЕ.
                        И то не докато изключи пистолета, ами почти до преливане.
                        Защото моята след като изключи пистолета глътва още около 3 литра , а това си зависи от колонката - така че само на една колонка зареждам обикновенно.

После караш докато светне резервата и пак се пълни до горе.

п.с. а мояте резерва светва между 18 и 13 литра. Айде фани му логиката.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Abizianata
                          освен бате венци тои е изклу4ение
                          ...за разхода не е изключение!....мойта също се движи в неговите граници!!!!
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f
                            Бензиномера е един от НАЙ-ТОЧНИТЕ уреди в тази кола.
                            От мен да го знаете.И всички приказки от рода сипах за 15 лева или за 30 и карах еди колко си километра са бошлаф. По тази система може да се засече разход само за много километри поне 3-4 хиляди, за да сработи статистиката все пак.

Ако искате да засечете колко ТОЧНО гори колата се пълни само до ГОРЕ.
                            И то не докато изключи пистолета, ами почти до преливане.
                            Защото моята след като изключи пистолета глътва още около 3 литра , а това си зависи от колонката - така че само на една колонка зареждам обикновенно.

После караш докато светне резервата и пак се пълни до горе.

п.с. а мояте резерва светва между 18 и 13 литра. Айде фани му логиката.
                            Просто караш да речем 100 км. и пак сипваш до горе и колкото си сипал толкова харчи на 100..няма смисъл да чакаш да светне лампата...
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                            Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

• ДА прав си - въпреки че си седнал.
                              Само че за 100 км :
                              1-во- разстоянието е прекалено малко за да хванеш тенденция- дори и на извън градско ( може да си караш с 50 зад някой тир 30 минути без никаква възможност да изпревариш) За градско не ми се говори какви отклонения може да има - тук те хване червено там не, задръствания и прочие.
                              2-ро - Нямаш гаранция че си сипал точно до горе - толкова колкото предишният път - винаги има нямаква разлика и ако тя е минимална примерно 300 грама - на 100 км - вместо 7 ще отчетеш 7.3 което си е разлика. Но на 800 км тези 300 грама се размиват и отчитането ти е доста по точно. Все пак за да ти сработи статистиката - трябват ти по продължителни наблюдения.

Съгласен ли си ?

Comment

• Колеги мисля, че ние , които караме 155-ци не ни бърка колко харчат , а колко вървят
                                но все пак около 10-12 ми се струма нормално.
                                С две думи гори като москвич - върви като ракета.
                                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                                sigpic
                                VW LADAVAGEN '81
                                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Working...
                                X