днес си засякох разхода в зимни условия и следните обстоятелства пълен пълен при пробег280км магистрала +270км градско в Пловдив предимно в задръстване и пиков час (до работата и обратно)равносметката е 9,8 среден разход,което ми се струва добре за двулитров мотор при температури около нулата .Другото интересно нещо е че направих през януари 2000 км пробег по не изчистените от сняг и лед улици без никакви забележки с лятни гуми .Гумите са на 5000 км
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко разход дават вашите 155-ци
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от XaBu4koАз да се оплача оня ден стрелката на бянзина щеше да скочи и да ме пребие та шела беше най-близко. Налях и 100кинта в-пауър и буквално спря....... кат е студена една такава хълца абе мани..... и кат гледам стрелката разхода отива 16-17 !?!?!?! аз мога ли да им *** м*****а
Бях писал по напред и аз се излъгах сега непомня 50 или 70лв бяха обикновен 95 от шел. Още след излизането от бензиностанцията умря и разхода беше доста голям (по стрелка) Заредих 15 литра супер 100 и се оправи и нормализира горенето. Имай в предвид че има моменти от скалата в които спада много бързо. Примерно от 1/2 до 1/4 е 10 литра не 15 както е по сметки.(поне при мен)
И така.
Поздрави
п.п. Нещо ми се бъгна резервата. Милиметър преди стрелката да опре в 0 лата светва резервата. Преди светваше на 1/4 (15-20 литра) сега нз..sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
От една година карам Алфа 155 1.8 на 85 хил. и ми харчи 12 газ и незнам колко бензин,какволи не правих не можах да е лваля под този разход и да си ходи както и на бензин.Купих и на сина си Алфа но само че 156 пак 1,8 но неговата харчи 8...9 газ ,уредбите са опсолютно еднакви,аз сам си ги слагал , агрегатите работят задоволително (няма разлика бензин-газ) ,а защо е такава разликата нямам обяснение .Ако някои може да ми каже колко трябва да харчи 155 с 1,8 агрегат на бензин това чудо на техникатаАlfa Romeo 155 1,8i TS
Alfa Romeo 156 1,8i TS
Краси Сашков
Comment
-
Krasi Sashkov
погледни този линк
http://www.spritmonitor.de/en/detail/169324.html
Или нещо не е наред при теб или ти е много тежък десния кракAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
разход 155
Има голямо значение,дали колата се кара само на малко разстояние и двигателя не може да достигне оптимална раб.температура и от там идва и високия разход.Бензина ни също и той не е като в Германия и др.Някой замислял ли се е дали у нас 95 отговаря наистина на 95.След това задръстванията по светофарите-полицаите от караулките по някога май прекаляват с превключването на светофарите.И не на последно място изправноста на зап.с-ма|свещи,ламбда сонда\стила на каране....всички тези фактори определят разхода на гориво,което за съжаление все повече поскъпва.....100$\barel
А за 1.8 8в миксирания разход го дават 8.5 по каталог.
sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo
Comment
-
Първоначално публикувано от Abizianataосвен бате венци тои е изклу4ение
Преди седмица баща ми взе Алфата да ходи до София.
Стрелката беше опрала в 0лата и тъкмо беше започнала да ми свети резервата постоянно. Сипал за 50лв (25литра). И като се върна беше минал 250км аз покарах още 20-30км и пак утиде на старото положение.
Значи Магистрала каране 100-120км/ч Пазарджик -София, София-Пазарджик другото е градско и даде среден разход малко над 9литра.(9.2)
Показанията на бензиномера ги гледам сутрин в гаража, като всеки път спирам по един и същ начин.sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Бензиномера е един от НАЙ-ТОЧНИТЕ уреди в тази кола.
От мен да го знаете.И всички приказки от рода сипах за 15 лева или за 30 и карах еди колко си километра са бошлаф. По тази система може да се засече разход само за много километри поне 3-4 хиляди, за да сработи статистиката все пак.
Ако искате да засечете колко ТОЧНО гори колата се пълни само до ГОРЕ.
И то не докато изключи пистолета, ами почти до преливане.
Защото моята след като изключи пистолета глътва още около 3 литра , а това си зависи от колонката - така че само на една колонка зареждам обикновенно.
После караш докато светне резервата и пак се пълни до горе.
п.с. а мояте резерва светва между 18 и 13 литра. Айде фани му логиката.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Abizianataосвен бате венци тои е изклу4ениеПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00fБензиномера е един от НАЙ-ТОЧНИТЕ уреди в тази кола.
От мен да го знаете.И всички приказки от рода сипах за 15 лева или за 30 и карах еди колко си километра са бошлаф. По тази система може да се засече разход само за много километри поне 3-4 хиляди, за да сработи статистиката все пак.
Ако искате да засечете колко ТОЧНО гори колата се пълни само до ГОРЕ.
И то не докато изключи пистолета, ами почти до преливане.
Защото моята след като изключи пистолета глътва още около 3 литра , а това си зависи от колонката - така че само на една колонка зареждам обикновенно.
После караш докато светне резервата и пак се пълни до горе.
п.с. а мояте резерва светва между 18 и 13 литра. Айде фани му логиката.
Comment
-
ДА прав си - въпреки че си седнал.
Само че за 100 км :
1-во- разстоянието е прекалено малко за да хванеш тенденция- дори и на извън градско ( може да си караш с 50 зад някой тир 30 минути без никаква възможност да изпревариш) За градско не ми се говори какви отклонения може да има - тук те хване червено там не, задръствания и прочие.
2-ро - Нямаш гаранция че си сипал точно до горе - толкова колкото предишният път - винаги има нямаква разлика и ако тя е минимална примерно 300 грама - на 100 км - вместо 7 ще отчетеш 7.3 което си е разлика. Но на 800 км тези 300 грама се размиват и отчитането ти е доста по точно. Все пак за да ти сработи статистиката - трябват ти по продължителни наблюдения.
Съгласен ли си ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
Comment
Comment